Wednesday, 18 September 2013

Kelate melangkah bergaya


KEMENANGAN 3-1 ke atas Terengganu di gelanggang lawan malam kelmarin ternyata membuka laluan lebih cerah buat Kelantan mara ke saingan suku akhir Piala Malaysia.
Sebelum bertandang ke Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, Kelantan diramal menghadapi tugas getir untuk sekurang-kurangnya membawa pulang satu satu.
Bagaimanapun, Kelantan membuktikan betapa mereka benar-benar mahu mempertahan kejuaraan yang dimenangi musim lalu apabila mudah membenam Terengganu di hadapan ribuan penyokong skuad Peteh itu.
Percaturan pengendali Kelantan, Bojan Hodak meletakkan tiga pemain tengah, Shakir Shaari, Mohd. Badhri Radzi dan Zairo Anuar Zailani ternyata memberi impak sehingga membolehkan The Red Warriors pulang dengan tiga mata berharga.
“Sebenarnya kemenangan 3-1 ke atas Terengganu di hadapan ribuan penyokong mereka bukan suatu yang mudah.
“Mereka mempunyai pemain serangan yang baik tetapi kami berjaya mendominasi bahagian tengah sehingga menyebabkan mereka agak sukar untuk bergerak dan melakukan sesuatu,” kata Hodak ketika dihubungi Kosmo! semalam.
Mengulas mengenai persembahan Dickson Nwakaeme, Hodak tidak berpuas hati dengan aksi yang dipamerkan tonggak import dari Nigeria itu biarpun hanya diturunkan dalam tempoh kurang 45 minit.
“Saya tidak gembira dengan persembahannya (Dickson) kerana dia memiliki banyak peluang dan gagal menyudahkannya. Namun, perlu diingat dia baru sahaja pulih daripada kecederaan serta cuba mencari kembali rentak.
“Saya fikir sumbangannya termasuk terlibat dalam menghasilkan gol ketiga yang dijaringan oleh Piya (Badhri) itu sudah mencukupi. Dia perlu bersedia untuk perlawanan seterusnya dan cergas secepat mungkin,” ujarnya.
Pada aksi kelmarin, Kelantan terlebih dulu memecahkan kebuntuan pada minit ke-27 menerusi jaringan sendiri kapten Terengganu, Hasmizan Zakaria yang tertampan bola ke gawang sendiri.
Babak kedua menyaksikan Kelantan terus menjarakkan kedudukan apabila Indra Putra Mahayuddin menanduk bola hantaran Badhri pada minit ke-56.
Terengganu berjaya merapatkan defisit gol apabila Ashaari Samsudin meledak gol pada minit ke-74.
Badhri melengkapkan malam gemilang Kelantan menerusi gol ketiga lima minit sebelum perlawanan tamat.

2 comments:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete